9232 1261 Timebestilling: booking@bergenbilpleie.no

Motorbehandling

En motorbehandling må ikke forveksles med additiver som man finner tilført i motorolje og bensin fra produsentens side.
Motorolje behandlingen vi utfører er ikke en oljetilsetning, men en metallbehandling som beskytter friksjonsflatene på en unik og langvarig måte. Behandlingen inneholder Polytetrafluoreten (PTFE), som omtales som verdens glatteste stoff. (Kan sammenlignes med våt is mot våt is).
Under bruk i motoren vil produktet med sine nano/Ptfe partikler bli transportert rundt i systemet hvor de rengjør kritiske overflater, før de fester seg til friksjonsflaten på samme måte som eloksering av aluminium.
Jo høyere trykk som oppstår i motoren, desto glattere blir det. Istedenfor metall mot metall blir det etter utført motorbehandling PTFE mot PTFE.
Den mikrotynne metallbehandlingen på 0,5-1 mikron vil ikke påvirke kritiske toleranser i systemet og vil beskytte utsatte flater over en lang periode.

Produktet er godkjent av motorfabrikater og er benyttet blant flere motorsport utøvere der motoren blir utsatt for store belastninger. Produktet benyttes også i motorer relatert til skipsindustrien og offshore.

I følge SEQUENCE IIIE testen som er anerkjent innen olje og bilbransjen framkommer det at slitasjen i behandlede motorer reduseres med 88% i forhold til bruk med kun motorolje av høy kvalitet.
SEUENCE IIIE testen er foretatt av Southwest research institute, (www.swri.org) 

Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål relatert til PTFE motorbehandling av din motor.